Een zonnesupplement slikken, durf ik dat wel?

Een zonnesupplement slikken, durf ik dat wel, want het lijk sterk op een pilletje?!

En als ik eerlijk moet zijn, ik zal maar pas een pilletje slikken als het echt niet anders kan én dit op medisch voorschrift. Je kan er dus wel inkomen dat ik vrij sceptisch ben wanneer het op voedingssupplementen aankomt. Maar toch heeft Correxiko me kunnen overtuigen. Deze firma biedt een ruim gamma aan huidverbeterende supplementen in de vorm van capsules en poeders, zoals Matcha, Gotu Kola, Maca,...

Correxiko claimt nooit toxines, additieven, conserveermiddelen, bulkmiddelen, niet-actieve ingrediënten, suikers, runds of varkens bijproducten te gebruiken. Maar wat betekent dit nu?

SunCorrex?

Voordat ik ben gestart met het innemen van SunCorrex, het zonnesupplement van Correxiko ben ik toch even grondig alle ingrediënten gaan opzoeken. Ik deel mijn persoonlijke bevindingen dan ook graag met jullie in deze blog!

In onderstaande fiche kan je alle informatie lezen van de producent. Maar ik heb toch even de proef op de som genomen en heb alle ingrediënten apart opgezocht.

De ingrediënten

Green Tea (Camellia sinensis) Extract

De theeplan of Camellia sinensis is een groene struik of kleine boom waarvan de jonge scheuten worden gebruikt om thee te maken. Groene thee extract is het extract uit de bladeren van deze plant en is een sterk antioxidant dat weefsels en DNA in cellen tegen vrije radicalen beschermt.

Dunaliella Salina Algae

Dit type groene microalg komt vooral voor in zeezoutvelden. Het is bekend om zijn antioxiderende werking vanwege het vermogen om grote hoeveelheden carotenoïden te maken.
Hoge concentraties B-caroteen beschermen tegen intens licht en hoge concentraties glycerol.

Centella Asiatica extract

Deze plant - beter gekend als Gotu Kola - groeit in subtropische gebieden en wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde en Ayurveda voor de behandeling van huidproblemen.
Gotu Kola wordt vaak verwerkt in voeding en gemixt bij fruit in smoothies. De plant werkt onder andere wondhelend, ontstekingswerend, vermindert littekens, bevordert de vorming van nieuw bindweefsel, stimuleert de aanmaak van nieuwe haarvaten, bevordert de huidelasticiteit en vermindert het samentrekken van de huid, bijvoorbeeld na brandwonden.

Pinus Pinaster extract

De zeeden (Pinus pinaster) is een boom uit de dennenfamilie. De schors bevat veel antioxidanten en kan worden bereid als thee.
De plant zou de genezing van brandwonden bevorderen en versnellen en de vorming van littekens beperken.

Lycopene Extract

Lycopeen is een helderrood cartenoïde dat in tomaat en andere rode vruchten zoals watermeloen en rozenbottels zit. Lycopeen bevat antioxidanteigenschappen, die tegen hart- en vaatziekten beschermen. Het vermindert de schade die het UV licht van de zon veroorzaakt.

Zeaxanthin Extract

Zeaxanthine is een natuurlijke oranje xantofylkleurstof. De natuurlijke kleurstof komt voor in groene plantenbladeren en in bepaalde vruchten (spinazie, spruiten, broccoli, mais, saffraan sinaasappel, abrikoos, perzik, eierdooier). Zeaxanthine komt voor in de gele vlek van het netvlies van het oog. Voldoende opname van zeaxanthine zou veroudering van het netvlies en de ermee gepaard gaande vermindering van het gezichtsvermogen tegengaan.

Vitamin C (Calcium Ascorbate) 80mg (100% RDA)

Vitamine C of ascorbinezuur werkt als een antioxidant in het lichaam. Het zorgt voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Grape (vitis vinifera) seed extract (95% OPC)

Ook wel wijnstok of druivelaar genoemd, een plant uit de wijnstokfamilie. De pitten van druiven (Vitis vinifera) bevatten stoffen die goed zijn voor onze gezondheid. Deze stoffen noemen we oligomere proanthocyanidinen (OPC). Druivenpitextract is vooral bekend vanwege de krachtige werking als anti-oxidant en de positieve invloed op hart- en bloedvaten.
OPC beschermt de huid tegen veroudering en is zinvol bij een huid die zon-gevoelig is.

Conclusie?

Nadat ik deze ingrediënten even op een rijtje heb gezet, was ik overtuigd van de puurheid van dit product.

Vorige lente heb ik SunCorrex door verschillende mensen laten uittesten. Ze waren hier allen erg positief over, vooral het feit dat ze egaler en sneller bruin werden sprak hen aan! Toch smeer ik me nog steeds in wanneer ik ga zonnebaden of wanneer de temperaturen erg hoog zijn. Maar ik laat me niet meer verrassen wanneer ik in de zon kom, dankzij SunCorrex bouw ik een interne zonnebescherming op.

P.S. Kies bewust voor een veilige zonnecrème!

Ga terug naar het blogoverzicht